Lidt om det gamle hotels historie

"Hotel Postgården og Cafe45 har fået nye ejere og ny hjemmeside er under opbygning".

Vi er klar til at hjælpe dig med dit næste arrangement - ring på 58 19 14 39 og lad os give dig et godt tilbud!"

 

 

Velkommen til Hotel Postgaarden i Skælskør.

Vi byder jer velkommen til vores smukke gamle hus, som vi fandt i slutningen af 2006. Et tomt hus i en mildest talt misserabel stand - smadrede vinduer og døre - mørkt, dystert og næsten skummelt, men med en fantastisk beliggenhed lige på havnekanten - og  lige i hjertet af en smuk og dejlig gammel købstad.

Vi forelskede os i det - og gik i gang med det kæmpeprojekt, det har været at få det gamle hotel til at leve igen, og forhindre, at det blev delvist revet ned og ombygget til ejerlejligheder, som ellers var tanken fra den forrige ejer.

Det er ikke et hotel med store, luksuriøse værelser, og vi har ingen elevator, men kalder det - med det glimt i øjet - et old fashioned fitt-ness hotel - der er indbygget motion og fitt-ness ved at gå på trapper.

Den oprindelige del af hotellet er fra 1856. I den del af huset har vi lavet Den Hvide Spisestue med plads til 24-25 spisende gæster, og bruger ofte den stue til velkomst ved de rigtig store fester, ligesom det er et fantastisk lokale til møder og foredrag.

På 1. salen ligger vores store og smukke festsal med plads til ca. 150 spisende gæster.

Hotelværelserne ligger i den del af Postgaarden, som blev opført i 1907. Oprindeligt var der 20 værelser og en lejlighed. Det må have været ganske små rum, for efter en ombygning i 1950'erne blev det til 14 værelser og ingen lejlighed. Alle værelser har i dag eget bad og toilet - ikke så store, men de er der.

I stueetagen er der 2 restaurationslokaler og en dejlig dagligstue, hvor man kan hygge sig.

Vi berømmer ofte den bygmester, som i 1907 byggede huset. Han har haft en virkelig fornem fornemmelse af, hvor højt, der skal være til loftet og hvor store stuerne skulle være, for vi oplever hele tiden, hvor godt vores gæster befinder sig i stuerne. Her er hyggeligt og alligevel plads til at man kan røre sig.

Vi har i hele processen haft som mål, at det ikke skulle blive til et moderne, strømlinet hotel, men at det skulle blive til et sted, hvor gæster, der ikke kender husets - til tider ret dramatiske historie tænker og tror, at vi er 27. generation i huset, og at vi bare har passet godt på det. Vi kan dog love, at senge, dyner og puder er helt opdaterede, ligesom badeværelserne har fået nye toiletter, håndvaske og brusere med termostatregulering.

Vi glæder os til at hilse på jer. 

Hotel Postgården & Café45|Strandgade 4-6|4230 Skælskør| Telefon: +45 58 19 14 39| Fax: +45 58 19 14 38|postgaarden@postgaarden-skaelskoer.dk